Home ยป Algemeen

Wat is psychosociale therapie?

Samen op weg, inzicht krijgen in wie jij bent en van waaruit je bent gaan leven.

Leven
In de therapie gaan we op weg om te onderzoeken waar jij niet jezelf kon blijven en bent gaan overleven in plaats van leven. Je gaat steeds meer inzicht krijgen in wie je bent en van waaruit je bent gaan leven. Om vrij te komen van oude patronen en nieuwe keuzes te kunnen maken, zodat er verandering of herstel kan komen in je leven. Het doel van de therapie is je terug te brengen bij wie je van oorsprong bent, je authentieke zelf.

Uit evenwicht
Door gebrokenheid waarin we opgroeien en de situaties die we meemaken in ons leven is het vaak nodig te veranderen om te overleven. Hierbij verliezen we een stuk van onszelf en leven door vanuit overleving wat vaak heel veel energie kost. Om onszelf terug te vinden moeten we steeds meer ontdekken uit welke overlevingspatronen we zijn gaan leven. Pas dan hebben we de keuze het anders te gaan doen. Door dit proces kom je weer meer in contact met jezelf en ontdek je steeds meer wie je bent en wat je wilt. Je ontdekt steeds meer wie je van oorsprong bent. Je leeft weer in contact met je hart. Dit geeft je vrede, vreugde, rust, blijdschap en nieuwe energie.

Bewustwording
Bewustwording is een belangrijk onderdeel in psychosociale therapie. Dit geeft je de mogelijkheid te kiezen en van oude patronen los te komen. Dit proces van bewustwording gebeurt in een sfeer van vertrouwen en veiligheid.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Bel of mail me dan.