Hier vind je ervaringen van cliënten die ik heb mogen behandelen. De namen zijn fictief om zo de anonimiteit te waarborgen. Wil jij ook je ervaring toevoegen? Mail dit dan via de contactpagina. Bij voorbaat mijn dank hiervoor!

Ik heb contact gezocht met Hennie, omdat ik niet meer gelukkig was met mezelf en waar ik mee bezig was. Ik deed enorm mijn best voor alles en iedereen en raakte mezelf helemaal kwijt. Ik liep voortdurend tegen dezelfde dingen aan en wist niet hoe ik daar verandering in kon brengen. Samen met Hennie werd ik mij bewust, waarom ik me niet gelukkig voelde en hoe ik met mezelf omging en anderen. Dit proces is voor mij heel verhelderend geweest. Het in de praktijk brengen was voor mij vallen en opstaan.  Door de begeleidende gesprekken met Hennie, groeide ik daarin en werd ik blijer en sterker. Omdat ik dat van haar in mijn eigen tempo en inzicht mocht doen, is dit voor mij een goede stevige basis geworden  waarop ik kan bouwen en me zelf verder kan ontwikkelen. Bij Hennie voelde ik mij veilig en begrepen.  Dank je wel daarvoor.

Anoniem

Een aantal maanden van mijn levensreis mocht ik samen optrekken met Hennie van Klompenburg. Vanuit veiligheid en vertrouwen welke zij mij gaf, vanwege haar betrokkenheid en respect, heb ik dit in de ontspanning kunnen doen. Wat hieraan meewerkte was iedere keer weer een warm welkom met daarbij een heerlijke kop(!) koffie. Evenals de rust die de praktijkruimte uitstraalde en tijdens de gesprekken kunnen wegkijken naar een raam met uitzicht op een rustgevend landschap, zodat ik kon nadenken of mijn emoties kon laten gaan. Ik mocht zijn wie ik was en dat bood mij de ruimte om te kunnen delen, dat wat op dat moment belangrijk was voor mij. Met de rijke kennis over en inzichten die Hennie heeft in narcisme, heeft ze mij de ogen geopend voor de waarheid over mezelf, oftewel Gods waarheid over wie ik ben. Met een zeer dankbaar hart kijk ik daarom terug op het warme samenzijn met Hennie van Klompenburg en is ‘rising hope’ voor mij werkelijkheid geworden!

Anoniem

Na een moeizaam huwelijk met een narcistische partner bleef ik na mijn scheiding met veel vragen zitten. Hennie heeft mij geholpen met inzichten te krijgen en antwoorden te vinden op mijn vragen. Inzicht geeft rust en maakt je sterker. Na het lezen van een kort artikel van Hennie over narcistische relaties besloot ik de stap te wagen om haar te bellen voor een intake. Bij deze eerste ontmoeting wist ik hier zit ik goed. De therapie heeft me zoveel sterker gemaakt, antwoorden gegeven op de vele waarom vragen. En nog veel relevanter de therapie heeft me inzicht in mijzelf gegeven. Dankzij dit bewustwordingsproces begrijp ik nu hoe essentieel het is je grenzen te bewaken, niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor de ander. Ik ben duidelijker naar mezelf en de mensen om me heen geworden en dit heeft de onderlinge relaties alleen maar versterkt. De therapie bij Hennie heeft me zoveel gebracht als je dit leest en twijfel kan ik je alleen maar adviseren om net als mij de stap te wagen!

Anoniem

Na heel veel gebeurtenissen in mijn leven was ik mijzelf volledig kwijt geraakt… Wie was ik nou nog? wat ben ik nog waard? Deze en nog vele leugens meer, overtuigde mij ervan dat ik er maar beter niet meer kon zijn. Ik voelde mij als een hulpeloos vogeltje dat steeds maar weer probeerde omhoog te vliegen maar, telkens door de leugens/overtuigingen keer op keer werd terug gehaald naar een leven waarin ik mijzelf niet meer kon zijn. Ik ging overleven in plaats van het leven te leven waarvoor ik geboren ben, het leven wat voor mij betemd zou zijn…” Het eerste gesprek herinner ik mij nog goed en de gesprekken daarna ook. Het heeft even geduurd maar ik kreeg langzaam het vertrouwen om dingen te gaan delen. Ik was immers door traumatische ervaringen het vertrouwen in mensen kwijt. Het voelt goed om in een fijne/vertrouwde/veilige omgeving te mogen gaan ontdekken wie ik nou echt ben en mag zijn. Ik krijg steeds meer inzicht in dingen en vooral, in wie ik nou zelf echt ben! Er zijn soms pijnlijke en moeilijke momenten maar, ik ben dankbaar dat Hennie er dan ook is. Ik ben van zover gekomen en in een korte tijd al heel ver en leef nu eindelijk het leven dat de Heer voor mij heeft bedoeld!. Zonder deze hulp, was mij dat nooit gelukt.

Anoniem

Als je in je kindertijd en je jeugd niet de aandacht en liefde hebt kunnen krijgen die een opgroeiend kind nodig heeft en je daardoor niet kon of durfde te uiten kan dat een grote invloed op de rest van je leven hebben. Ik werd onzeker, durfde me niet mijn mening te geven, ik vermeed contact met onbekenden en hield me bij grote groepen mensen altijd afzijdig. Moeilijke situaties ging ik uit de weg door op mijn eiland te gaan zitten. Ik cijferde mezelf weg om alles maar zo goed mogelijk voor een ander te doen en klaar te staan. Tijdens de fijne gesprekken en de uitleg hoe bepaalde situaties en gewoonten in je leven kunnen ontstaan is voor mij veel duidelijk geworden. Na verloop van tijd leerde ik om naar het kind in mij te luisteren en hem naar buiten te laten komen en het vertrouwen te geven dat hij / ik er ook mag zijn. Hierdoor heb ik geleerd om mijn gevoelens en mening te uiten. Moeilijke situaties niet uit de weg te gaan. Het resultaat is dat ik steeds meer van mijzelf ga ontdekken en dan ook trots op mezelf kan zijn wanneer ik weer een situatie op een juiste manier heb aangepakt, dat geeft ook weer hoop en kracht voor de toekomst. Je kunt niet altijd klaar staan voor een ander, neem ook tijd voor jezelf. Dan kun je weer van jezelf gaan houden en gaan leven in plaats van te overleven. Nogmaals heel erg bedankt Hennie.

Anoniem

Na de eerste keer met Hennie gesproken te hebben, wist ik gelijk dat ik haar in vertrouwen kon nemen. Voor mij iets heel nieuws, want na vele jaren niet begrepen te worden wie ik echt was en na pijnlijke gebeurtenissen, was
ik mijn vertrouwen in mensen zo goed als kwijt. Doordat ik was gaan geloven in de dingen die werden gezegd en mij zijn aangedaan, ben ik gaan overleven in plaats van leven. Tijdens de therapie zijn er veel dingen duidelijker
geworden en ben ik er steeds meer in gaan vertrouwen dat ik mag zijn zoals ik werkelijk zelf ben. Mijn vertrouwen is gaan groeien in de veilige en vertrouwde omgeving waar er alle ruimte en rust is, daar mag ik thuiskomen bij
mijzelf. Ik leer steeds meer mijn eigen zelf te ontdekken en te gaan leven in plaats van overleven. Het voelt goed om echt begrepen te worden en op deze manier begeleid te worden door iemand met zoveel ervaring, passie en
liefde voor mensen! Hier is de plek om jezelf terug te mogen vinden in alle rust, ruimte en veiligheid…

Anoniem

De gesprekken met Hennie hebben mij goed gedaan. Ik heb veel van haar geleerd. Ik ben veel meer bewust geworden van wat er in mij gebeurd. Ik heb geleerd mijn behoefte te herkennen en deze serieus te nemen, gezonde grenzen te hanteren. Waardoor ik meer leef, ruimte ervaar en minder het gevoel heb geleefd te worden. Ik heb geleerd om bewust tijd voor mijzelf vrij te maken, waarin ik dingen doe die ik leuk vind en waar ik nieuwe energie van krijg. Dit was ik helemaal kwijt ik wist niet eens meer wat ik leuk vond. Ik ben dankbaar voor deze verandering. Ik ervaar meer in contact te zijn met mijzelf.

Anoniem

En dan is daar die tijd in mijn leven dat ik het echt niet meer alleen redde. Hoe fijn is het dan dat er iemand is die naar je luistert , dat je gehoord en serieus genomen wordt.Door samen te kijken naar hoe verhoudingen zijn ontstaan, hoe je daar een overlevingsmechanisme in ontwikkeld hebt en wat dit in je leven voor gevolgen en consequenties heeft leer je jezelf steeds een beetje meer kennen. Stukje bij beetje leerde ik om mijn persoonlijke gevoel, mijn mening te uiten en in voorkomende situaties niet in mijn schulp te kruipen, maar te weten, ik mag er ook zijn, mijn stem mag ook gehoord worden. Voor mij is de belangrijkste les geweest: Anderen kan ik niet veranderen, situaties veranderen niet, maar door vanuit mijn eigen gevoel en kracht te reageren en te werken kan ik wel beter met veel situaties omgaan en dat geeft mij heel veel kracht.

Anoniem

Er was een periode in mijn leven dat ik veel problemen had en alles niet meer kon overzien. Ik ben toen therapie gaan volgen bij praktijk Rising Hope. Daar heb ik geleerd om in te zien dat mijn leven er wel toe doet en heb daar geleerd om voor mijzelf op te komen. Mijn problemen aan te pakken en te verwerken. Ik ben sterker en gelukkiger uit deze moeilijke periode in mijn leven gekomen. Ik heb veel aan deze therapie gehad.

Anoniem

Jarenlang heb ik een ongelukkig leven geleid, boosheid, woedeaanvallen en verdriet was aan de orde van de dag. Heel vaak was ik ook zeer depressief, daar had ik ook medicatie voor. Na verschillende therapieën te hebben gevolgd had ik me erbij neergelegd dat het voor mij niet anders zou worden. Totdat ik op de site van Hennie van Klompenburg terecht kwam. Het verhaal dat zij schreef had het mijne kunnen zijn, eindelijk iemand die mij begreep en uit ervaring spreekt. Ruim een jaar ben ik bij haar in therapie geweest. Mijn leven is daar totaal door verandert, ik ben een blij, dankbaar en gelukkig mens geworden die van zichzelf en anderen kan houden. Ik kan nu zeggen dat ik een gelukkig en bevoorrecht mens ben.

Anoniem

Nadat het een tijd niet zo lekker met mij ging heb ik hulp gezocht bij Praktijk Rising Hope. Voelde me erg op mijn gemak bij Hennie, ze is heel liefdevol en begripvol. Maar ook doelgericht om mij te helpen. Vooral inzicht te krijgen in de situatie waar ik mij in bevond en over mijzelf, om zo er uit te komen! Heel bijzonder om dit te ontdekken en bovenal verhelderd. Nu mag ik verder gaan niet meer overleven maar leven! Er waren patronen ontstaan door wat ik mee had gemaakt, het gaf veel begrip voor mezelf en de situatie. Maar ook handreikingen om daarin te veranderen en te vernieuwen. Heb zelf relatie met Jezus, hij geeft mij de kracht om wat aan het licht is gekomen om hiermee verder te gaan en er in te wandelen!

Dankbaar dat ik naar Rising Hope ben gegaan!

Anoniem