Hennie van Klompenburg - sociaal psychologisch therapeut

Graag stel ik me voor. Ik ben Hennie van Klompenburg, 50 jaar. Ik leef vanuit een christelijke levensvisie waar ik veel steun en kracht uit ontvang. De liefde en bewogenheid die ik voel voor mensen die het moeilijk hebben en gebroken zijn had ik al als kind. Ik ben regelmatig werkzaam geweest in de thuiszorg. Ik houd van persoonlijk contact met mensen en een luisterend oor bieden aan degenen die dit nodig hebben.

Ik zat zelf ook vast in patronen die ik als kind had ontwikkeld en waar ik mij niet bewust van was. Hierdoor heb ik heel lang mijn leven op de achtergrond geleefd en te weinig aandacht aan mijzelf geschonken. Na een moeilijke periode in mijn leven, waarin ik geen energie meer had om te functioneren en ik niet wist wie ik eigenlijk ben, ben ik zelf in therapie gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Tijdens de therapie ben ik bewust geworden van veel leugens waarin ik was gaan geloven. Deze leugens gaven mij een slecht zelfbeeld en maakten het voor mij moeilijk mijn leven op een gezonde manier vorm te geven. Aan het begin van de therapie wist ik niet wie ik ben en wat ik wilde, maar gaandeweg de therapie begon het contact met mijzelf steeds meer te groeien. Ik leerde gezonde grenzen te stellen, mijn behoeften serieus te nemen en te uiten en gezonde keuzes te maken. Dit resulteerde in meer rust, blijdschap, vrede, vreugde en nieuwe energie. Ik begon steeds meer te ontdekken wie ik ben en wat ik wil.

Ik merkte dat mijn hart voor de gebroken mensen weer naar boven kwam en dat ik wat ik zelf de afgelopen jaren geleerd en ontvangen heb, ook graag met mensen wil delen die het moeilijk hebben. Om een goede begeleiding te kunnen bieden ben ik de opleiding psychosociale therapie op HBO niveau gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik nog weer een hele groei in mijzelf ervaren en ook mijn energie bleef maar groeien. Dit heeft mij super enthousiast gemaakt. Ik weet nu als deze weg er voor mij is, is hij er ook voor anderen.

Mijn verlangen is om een ieder die deze weg terug naar zijn of haar hart wil gaan te mogen begeleiden. Ik hoop dat veel mensen thuis mogen komen bij zichzelf en kunnen leven vanuit hun authentieke zelf. Dat je niet langer gebukt hoeft te gaan onder de energie vretende patronen die je als kind hebt ontwikkeld en de leugens die je bent gaan geloven over jezelf.

Maar dat je mag weten wie je bent en van daaruit gezonde grenzen kunt stellen, je behoeften serieus neemt en kunt uiten en gezonde keuzes kunt maken. En zo steeds meer kunt genieten van je leven door het in contact zijn met jezelf.

 

Je bent van harte welkom bij praktijk Rising Hope.

Handtekening Hennie