Home » Therapie » Burn-out

Burn-out

burn-out

Uit je burn-out in je Levenskracht
We leven in een intensieve wereld waarin er veel op ons afkomt en veel van ons gevraagd word. De energie die we hebben is beperkt. We hebben op tijd nodig om de energie die eruit gaat weer aan te vullen. Lukt ons dat niet dan lopen we langzaam leeg. De rek gaat eruit, als een elastiek wat niet meer terug veert in de oude stand. Hoe meer je leeg raakt en weinig energie meer bijtankt. Des te meer lichamelijke klachten er ontstaan: moeheid, hoofdpijn, pijnklachten in het lichaam, spierpijn, lusteloosheid, concentratieproblemen, onrustig slapen, piekeren, een gejaagd gevoel, enz.
burn-out

Er zijn oorzaken die de kans op een burn-out vergroten: je hebt een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, fouten maken mag je niet, je stelt hoge eisen aan jezelf, je bent perfectionistisch, je voelt aan wat ervan je verwacht word, je wilt graag aardig gevonden worden, je vind het lastig om tijd voor jezelf te nemen om tot rust te komen en je te kunnen ontspannen.

Hierdoor verlies je steeds meer je levenskracht. Therapie kan je helpen om weer in je levenskracht te kunnen staan. Door het inzicht te vergroten in je eigen handelen en een betere balans in je leven te brengen. Door te leren wat je energie kost en wat je energie oplevert. Je leert om je energie weer op te bouwen en op peil te houden. Je leert om jezelf op de eerste plaats te zetten en een gezonde eigenwaarde op te bouwen. Je leert om gezonde grenzen te stellen en te luisteren naar je gevoel. Hierdoor ontstaat er nieuwe energie, levenslust en vreugde in jou.

Laat je burn-out geen einde zijn, maar een nieuw begin.

Heb je nog vragen over burn-out of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail me dan.