Trauma- en rouwverwerking

4

Een trauma is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven.
Dit kan een ongeluk, het verlies van een dierbare, mishandeling, sexueel misbruik, een natuurramp zijn. Iets dat je hebt meegemaakt, of iets dat je gehoord of gezien hebt dat op je netvlies blijft gebrand.

Verlies, verwerken, ruimte om verder te leven
Het verwerken van een verlies ervaren veel mensen als moeilijk, zwaar en soms als een eenzaam proces. Rouwen is de andere kant van de liefde, het is logisch dat je verdriet ervaart als er een dierbare uit je leven verdwijnt. Rouwen is een heel normale reactie op verlies. Verlies en rouw horen bij ons leven, hoe moeilijk dat soms ook te accepteren is. Maar als de rouw er mag zijn en een plek kan krijgen in je leven, dan kan de liefde en je levenslust weer gaan stromen en komt er ruimte om je leven verder te leven.

Vertrouwen, veiligheid, stabiliteit
Om een trauma goed te kunnen verwerken, is het belangrijk dat er vertrouwen en veiligheid is. We gaan samen werken aan een plek waar jij je veilig voelt. Het groeien in relatie en vertrouwen is hierbij het eerste waar we aan gaan werken. Zodat er veiligheid ontstaat.

Als je je veilig genoeg voelt en er aan toe bent het trauma te verwerken, nemen we hier alle tijd voor die je nodig hebt. Verwerking en rouw gaan dan samen op. Als je je trauma hebt verwerkt in een mate dat er nieuwe stabiliteit in je leven ontstaat, gaan we verder werken aan wie je bent en wat je hebt verloren door wat je hebt meegemaakt. Zodat je weer in contact komt met jezelf en een gezond zelfbeeld kunt opbouwen en gezonde keuzes kunt maken.

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail me dan.